De Nieuwe School in Uithuizen gaat voortaan door het leven als Kindcentrum Uithuizen.
De Nieuwe School in Uithuizen gaat voortaan door het leven als Kindcentrum Uithuizen.

Kindcentrum Uithuizen houdt open huis

Algemeen

UITHUIZEN - De Nieuwe School Uithuizen gaat voortaan door het leven als Kindcentrum Uithuizen. 

Vrijdag 14 oktober wordt het gebouw officieel geopend en houdt men open huis. De organisaties KindH, Stichting Gewoon Bijzonder, Cosis en de basisscholen ons Brunwerd, rkb De Schelp en cbs Koning Willem-Alexander zitten rond de herfstvakantie alweer drie jaar samen in het gebouw aan de Oude Tilsterweg 2 in Uithuizen. 

Corona

In de herfst van 2019 verhuisden de organisaties naar het gebouw en enkele maanden later brak de coronapandemie in Nederland uit. Van een officiële opening is het daardoor nooit gekomen. Op vrijdag 14 oktober maken de organisaties er een feestelijke dag van. Om 08.30 uur verzamelt men zich bij het Kindcentrum en wordt de door kinderen ontworpen vlag gehesen. Voor de kinderen is er deze dag van alles te beleven. Ze zien een theatervoorstelling, springen met elkaar op springkussens, doen spelletjes: alles is gericht op samen een fijne dag bleven. 

Open huis

’s Middags zijn overige belangstellenden welkom. Van 13.30 tot 15.30 uur is er open huis en is een ieder welkom om een kijkje nemen te nemen in het Kindcentrum Uithuizen.