Afbeelding

Borkum-veerboot nagebouwd in Lego

Algemeen

EEMSHAVEN - De 16-jarige Gino Niewzwaag uit Oude Pekela heeft een groot aantal schepen van rederij AG Ems nagebouwd in Lego-steentjes. 

De jonge Groninger is groot fan van de vloot van AG Ems, met daarbij in het bijzonder de veerboot MS Münsterland die vaart tussen de Eemshaven en Borkum. Dat schip bouwde hij na in Lego-steentjes, maar ook de MS Wappen von Borkum, de MS Westfalen, de verbouwde MS Ostfriesland en de catamaran Nordlicht I. Extra knap is dat hij dat deed zonder bouwtekening, puur op eigen inzicht en aan de hand van fotomateriaal. 

Speciale opdracht

Onlangs heeft Gino Niewzwaag zijn bouwwerken op de veerterminal in de Eemshaven laten zien. En natuurlijk werd er een foto gemaakt met het origineel op de achtergrond. Van bedrijfsleider Rolf Bouwman van AG Ems-Nederland heeft hij een speciale opdracht meegekregen. Zijn volgende bouwproject wordt de dit voorjaar weer in de vaart genomen verbouwde en op LNG varende MS Münsterland. Dit model van ruim 1 meter lang en gebouwd uit circa 2.000 Lego-blokjes krijgt dan een prominente plaats op de veerterminal in de Eemshaven. 

Machinist

Gino Niewzwaag komt ‘zijn schip’ regelmatig bezoeken. Met de machinist voert hij zelfs al gesprekken welke opleiding hij moet volgen om de toekomstige machinist van de Münsterland te worden.