De twaalf uitvergrote foto's worden getoond op speciale panelen.
De twaalf uitvergrote foto's worden getoond op speciale panelen.

Pop-up expositie Groninger Scheurkalender in Noordpolderzijl

Algemeen

NOORDPOLDERZIJL - In Noordpolderzijl is vanaf morgen tot en met zondag 14 augustus de rondreizende expositie van de Groninger Scheurkalender te zien. De panelen met foto’s zijn te bewonderen in boerderij Salomé aan de Noorderdijk 1.

De tentoonstelling omvat twaalf uitvergrote foto’s van evenzoveel fotografen. Ze geven antwoord op de vraag wat de makers persoonlijk raakt in Groningen. Dat is ook het thema van de Groninger Scheurkalender waarvoor Groningers jaarlijks foto’s kunnen insturen. 

Een jury selecteert welke beelden daadwerkelijk gebruikt worden voor de kalender. De twaalf meest aansprekende foto’s worden bovendien gebruikt voor de rondreizende expositie. Ze worden het hele jaar door op groot formaat getoond op wisselende locaties in de provincie. 

Na Baflo, De Wilp en Veelerveen hebben de fotopanelen nu onderdak gevonden in de voormalige aardappelschuur van Geert Sanders aan de waddendijk in Noordpolderzijl. Ze zijn hier overdag te zien.

De pop-up expositie is een initiatief van de Groninger Scheurkalender in samenwerking met Stichting Groninger Dorpen, Noorderlicht en Noorderbreedte.

!