De jonge mantelzorgers vermaakten zich prima op Schiermonnikoog.
De jonge mantelzorgers vermaakten zich prima op Schiermonnikoog.

Gezellig weekend voor jonge mantelzorgers op Schiermonnikoog met Mensenwerk Hogeland

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Een groep jonge mantelzorgers uit de gemeente Het Hogeland is vrijdag naar Schiermonnikoog vertrokken voor een leuk weekend. 

Vrijdagavond werd er eerst aandacht besteed aan hoe het is om een jonge mantelzorger te zijn. Dit gebeurde door middel van een creatieve opdracht. Er kwamen mooie gesprekken op gang en de 19 deelnemers herkenden veel van elkaars thuissituatie.

Weerwolven

Het spel Weerwolven was dit weekend goed in trek: elk vrij kwartiertje werd besteed aan dit spel. Het was mooi om te zien hoe bijna iedereen fanatiek meedeed. Het is een spel waarin tactiek, opkomen voor je rol in het spel en samenwerken goed naar voren komen.

Fotofietstocht

Op zaterdag was er een fotofietstocht. In drie groepen kregen de kinderen een aantal opdrachten mee die enthousiast werden uitgevoerd, zoals: ‘Ga op de foto met een schaap en twee medegroepsleden’, ‘maak een zandkasteel’ en ‘verwoest het zandkasteel op een creatieve manier’. Zaterdagavond was er een goed verzorgde barbecue met aansluitend het dierengeluidenspel op de heide. `Er werd fanatiek gezocht naar de verstopte ‘dieren’.
Op zondag werden de Wassermanbunker en de oorlogsbegraafplaats met een bezoek vereerd. De kinderen waren echt onder de indruk van de recente geschiedenis van het eiland. Zondagmiddag lag de boot naar Lauwersoog alweer klaar.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin met zorg, zoals met een verslaafde of zieke ouder, een gehandicapte broer of zus of een depressieve ouder. Mensenwerk Hogeland biedt ondersteuning aan jonge mantelzorgers en organiseert diverse activiteiten om hen een leuke dag te bezorgen. Daarnaast staan zij klaar voor alle kinderen en jongeren als ze behoefte hebben aan een luisterend oor.

!