Afbeelding

Gratis fietsclinic voor 65-plussers in ‘t Zandt

Algemeen

T ZANDT - In ‘t Zandt kan maandag 18 juli worden deelgenomen aan een gratis fietsclinic voor 65-plussers. De deelnemers krijgen praktische tips en oefeningen over veilig blijven fietsen.

Fietsen heeft veel voordelen, ook voor ouderen. Maar er gebeuren nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen de gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers in ‘t Zandt.

Ervaren instructeurs geven voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike geven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

De clinic vindt plaats van 10.30 tot 12.30 uur. De clinic wordt gegeven bij Landgoed De Camping, Hoofdstraat 85a in ‘t Zandt. Aanmelden kan via verkeerswijzergroningen.nl/verkeerseducatie. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan contact opgenomen worden met fietsdocent Tekla Scholtens via t.scholtens@fietsersbond.nl of 0619608690.

!