Museum Helmantel in Westeremden.
Museum Helmantel in Westeremden.

Henk en Adriaan Helmantel praten over kunst en sport

Algemeen

WESTEREMDEN - Museum Helmantel in Westeremden organiseert op vrijdag 1 juli een avond rond het thema ‘Waar Kunst & Sport Samenkomen’. Kunstschilder Henk Helmantel en zijn zoon en wielercoach Adriaan Helmantel gaan in gesprek over de raakvlakken tussen kunst en (top)sport.

Kunst en sport zijn twee heel verschillende werelden, met toch veel overeenkomsten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere talent, passie, succes, tegenslagen, doorzettingsvermogen en plezier. De avond staat onder leiding van Theo Sikkema. 

De inloop in Museum Helmantel aan het Abt Emopad 2 is vanaf 19.30 uur. Het gesprek begint om 19.45 uur en duurt, inclusief een korte pauze tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is niet gratis. 

De datum van 1 juli is niet voor niets gekozen. Het is het begin van de Tour de France in Denemarken. Adriaan Helmantel heeft menig renner voorbereid op de Ronde van Frankrijk. Daarom is er voorafgaand aan de avond de mogelijkheid om vanaf 15.00 uur met deskundig commentaar van Adriaan bij Roodehaan Eten & Drinken (Kosterijweg 10a naast Museum Helmantel) live naar het verloop van de tijdrit in Kopenhagen te kijken. Uiteraard wort de uitslag van de rit tegen het uurwerk met elkaar te besproken.

Cursus jouw onderneming online

Voor de liefhebbers die beide gelegenheden willen combineren is er vanaf 17.30 uur de mogelijkheid om een speciaal samengesteld Frans diner te nuttigen ter voorbereiding op de vader en zoon Helmantel avond in het nabij gelegen museum. Meer informatie is te vinden op www.helmantel.nl/weemactiviteiten.