Afbeelding

Professionelere uitstraling als zzp’er: zakelijke bankrekening openen en andere tips

Algemeen

REGIO - Hoe straal je als ondernemer meer professionaliteit uit, zodat je meer successen boekt? Als het goed is verkoopt je product zichzelf, maar er zijn een aantal tips om je bedrijf meer karakter te geven, zodat afnemers bij je terugkomen. Een zakelijke rekening openen is er daar één van, maar neem ook de andere even door. 

Zakelijke rekening

Op de vergelijkingswebsite zzpdaily zie je onder andere in een oogopslag alle banken die zakelijke rekeningen aanbieden, met beoordelingen erbij (uitgedrukt in sterren). Kijk hier even en maak gebruik van de voordelen: klanten storten bijvoorbeeld liever geld op een rekening die aan een bedrijf is gekoppeld dan aan een persoon en ook je boekhouder wordt er vrolijk van. Bovendien hou je werk en privé gescheiden. 

Sociale media met goedlopende content

Luchtige humor is de sleutel tot meer sympathie op sociale media. Die wijsheid kun je optimaal benutten terwijl je het toch professioneel houdt. De door deskundigen en volgers geroemde media-afdeling van voetbalclub Ajax is daar een prachtig voorbeeld van. De teksten zijn kort maar krachtig, de grappen gaan vaak viral en de content is informerend en optimistisch. Sociale media zijn er in eerste instantie niet om directe verkoop te genereren, maar om goodwill te kweken. 

Uniforme reclame en communicatie

Die toon trek je door in al je communicatie, denk ook aan reclamemateriaal. Niet alleen de toon, maar ook terugkerende stijl-aspecten zoals lettertype, fotografie, vormgeving en logo maken je bedrijf herkenbaar. Het is niet professioneel als je op facturen nog een oud logo hebt staan, laat staan teksten met spelfouten. Huur desnoods (bevriende) vormgevers en tekstschrijvers in om al je uitingen uniform te maken. 

Fysieke reclame en relatiegeschenken

Relatiegeschenken of giveaways, kleinigheidjes waar jouw bedrijfslogo op staat, verspreiden zichzelf. Denk aan een keychord of pen. Typisch van die dingen die mensen nooit weggooien, maar wel vaak doorgeven. Het is goede reclame, net als de ouderwetse flyer. Natuurlijk ben je online vindbaar, maar dat betekent niet dat fysieke reclame niet meer werkt. Integendeel, het valt juist op in deze digitale tijden. Denk ook hier aan uniformiteit. 

Bedrijfskleding

Over uniformen gesproken. Je kunt bedrijfskleding laten bedrukken om reclame te maken, maar heb je hier geen budget voor, zorg dan in ieder geval dat je outfit past bij het werk dat je doet. Dat is een eeuwenoude verkoopwet: kappers zijn immers geknipt volgens de laatste mode, verkopers van sneakers hebben altijd gloednieuw schoeisel. Het is leuk en nuttig om na te denken welk uiterlijk aansluit bij je product of dienst.

Dit artikel is gesponsord door zzpdaily.