Afbeelding

Spreekuur Stut-en-Steun in Westerkwartier

Algemeen

EZINGE - Het steunpunt Stut-en-Steun gaat begonnen met inloopspreekuren in de gemeente Westerkwartier. Dinsdag trappen de wekelijke inloopmomenten af. 

Stut-en-Steun is er voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Stut-en-Steun is opgericht door het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging. 

Elke dinsdag

Inwoners van de gemeente Westerkwartier met vragen over de afhandeling van bevingsschade, kunnen elke dinsdag van 09.30 tot 12.30 uur terecht bij Stut-en-Steun. Het inloopspreekuur vindt plaats in MFC De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. De ondersteuning is gratis. 

Voorziet in behoefte

,,Stut-en-Steun wil inwoners van de gemeente Westerkwartier graag in de gelegenheid stellen om zonder afspraak langs te komen tijdens het inloopspreekuur. Bewoners kunnen vragen stellen en hun situatie bespreken. Wij verwachten dat dit zeker in een behoefte zal voorzien”, geeft Ina Blink van Stut-en-Steun aan.

Steun van gemeente

De gemeente Westerkwartier steunt de inzet van Stut-en-Steun. ,,Er komt veel kijken bij het proces rondom schadeafhandeling. Soms zijn zaken onduidelijk. We zien steeds vaker dat ook onze inwoners vastlopen in het gasdossier. Het is dan prettig dat je niet alles zelf hoeft uit te vinden en er iemand is die je kan helpen”, aldus wethouder Hielke Westra.