Ralph van Ravensteijn van BudgetHearses overhandigt de sleutel aan Arjen Kremer en Iris Kremer-Uilenberg.
Ralph van Ravensteijn van BudgetHearses overhandigt de sleutel aan Arjen Kremer en Iris Kremer-Uilenberg.

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Algemeen

UITHUIZEN - Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad in Uithuizen is vrijdag een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. 

Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de staatsierit op de dag van de uitvaart rijden, zonder belastende uitstoot voor het milieu. Voor het rouwvervoer had de uitvaartverzorger al twee auto’s beschikbaar: een donkerblauwe Mercedes en een zwarte Ford Crown Victoria. Deze laatste heeft als bijzonderheid dat rouwbloemen aan de buitenkant gehangen kunnen worden. Vervolgens was er uitbreiding door de aanschaf van een loopkoets: alternatief en milieuvriendelijk rouwvervoer over korte afstanden, die voortbewogen wordt door de nabestaanden zelf of door het dragers team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
De nieuwe rouwauto is een Chrysler Pacifica Hybride. Ebel Kremer van het uitvaartbedrijf is blij met de nieuwe aanwinst. ,,In de uitvaartbranche is verduurzaming een belangrijk onderwerp, maar dat is voor wat betreft elektrische rouwauto’s nog lastig en erg kostbaar. Wij waren dan ook heel erg blij dat deze hybride auto op ons pad kwam. Naast het feit dat de rouwwagen milieuvriendelijk is, is hij ook nog eens stijlvol, van alle moderne snufjes voorzien en fluisterstil.”
Meegaan met de veranderingen die de toekomst gaan brengen vindt Uitvaartzorg van Stad tot Wad belangrijk. Zo zijn alle panden geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en led-verlichting. De kantoorruimte aan de Herman Colleniuslaan is zelfs helemaal gasloos. Daarnaast werkt de uitvaartverzorger samen met leveranciers met oog voor milieu, zoals uitvaartkisten. Ook de aanschaf van de nieuwe rouwauto valt onder ‘meegaan met de veranderingen’.