Wethouder Meindert Joostens en Jeroen Laarhuis (HRC Powerful Ageing) tillen gezamenlijk een halter om de samenwerking te bekrachtigen.
Wethouder Meindert Joostens en Jeroen Laarhuis (HRC Powerful Ageing) tillen gezamenlijk een halter om de samenwerking te bekrachtigen.

Eemsdelta zet in op Herstelgerichte Hulp

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De gemeente Eemsdelta gaat inzetten op Herstelgerichte Hulp.

Vorige week tekende wethouder Meindert Joostens daarvoor een contract. Inwoners die voor dagelijkse ondersteuning bij de gemeente aankloppen, krijgen met Herstelgerichte Hulp de mogelijkheid om fitter oud te worden. De verwachting is dat zij hierdoor hun kwaliteit van leven zien toenemen, omdat ze zich thuis beter en langer zelfstandig kunnen redden. Eemsdelta wil al voor de zomer de eerste inwoners op deze manier helpen.

Samen met een fysiotherapeut wordt gekeken in hoeverre iemand de dagelijkse dingen nog zelf kan doen. Om langer zelfstandig thuis te wonen en leuke dingen in het leven te blijven doen, moet degene kunnen vertrouwen op de kracht van het lichaam. Denk daarbij aan de dagelijkse wandeling naar de supermarkt, het oppassen op kleinkinderen of het doen van lichte tuinwerkzaamheden. Maar ook het opstaan uit een lagere stoel kan moeite kosten. Herstelgerichte Hulp biedt specifieke ondersteuning en training om deze lichamelijke activiteiten langer te kunnen doen. Herstelgerichte Hulp is voor inwoners die een beroep doen op hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).