De Jacobikerk in Uithuizen is een van de deelnemers aan het Feest van de Geest.
De Jacobikerk in Uithuizen is een van de deelnemers aan het Feest van de Geest. Picasa

Feest van de Geest in Uithuizen, Middelstum en Uithuizermeeden

Algemeen

UITHUIZEN - In Het Anker in Uithuizermeeden, de Jacobikerk in Uithuizen en de Hoeksteenkerk in Middelstum wordt in de periode van Hemelvaart tot Pinksteren meegedaan aan het Feest van de Geest gehouden.

Gedurende deze twee weekenden zetten diverse kerken in Groningen en Noord-Drenthe hun deuren open voor het publiek, voor iedereen die interesse heeft in eigentijdse kunst en cultuurhistorie en inspiratie wil opdoen. Aan het Feest van de Geest doen in totaal 25 kunstenaars en evenzoveel kerken mee, waarbij steeds één kunstenaar, één kerkgebouw en één Pinksterthema verbinding met elkaar maken. Thema dit jaar is In vuur en vlam.

De kunstenaars

In Het Anker in Uithuizermeeden exposeert Rein Pol uit Stedum een twaalftal olieverfschilderijen, die op dit thema zijn geïnspireerd. Pol zijn aanwezig zijn tijdens de kerkdienst op Pinksteren en tijdens de openstelling van Het Anker. In de Jacobikerk in Uithuizen wordt het werk Angel’s World 2021 van kunstenares Rosalind Alp uit Usquert geëxposeerd. Omringd door verkoolde grond in een brandende wereld, staat Angel voor hoop, leven en liefde. Aan de Hoeksteenkerk in Middelstum is Mary Velthoen, eveneens woonachtig in Middelstum, gekoppeld. Zij maakt in een expressieve herkenbare beeldtaal voorstellingen, onder andere rond Bijbelverhalen.

Openingstijden

Alle deelnemende kerken zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur en wel op Hemelvaart (26 mei), zaterdag 28 en zondag 29 mei, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni. Een compleet overzicht van alle deelnemende kerken en kunstenaars in Noord-Groningen en Drenthe is te vinden op feestvandegeest.nl/gnd.