Het kunstenaarsduo Erwin Stienstra en Carola van den Dungen.
Het kunstenaarsduo Erwin Stienstra en Carola van den Dungen.

Atelier Back to Zero in Zoutkamp opent nieuw kunstseizoen

Algemeen

ZOUTKAMP - Atelier Back to Zero in Zoutkamp is een van de deelnemers aan de atelierroutes Kunst aan Huis (12/13 en 19/20 maart) en Route 99 (27 maart). De aftrap van een nieuw kunstseizoen gaat gepaard met de presentatie van nieuw werk, dat gratis te bekijken is.


De kunstenaars van atelier Back tot Zero, Erwin Stienstra en Carola van den Dungen, hebben niet stil gezeten. Het karakteristieke pand aan de Grachtstraat is opgefrist en ademt een geheel eigen, spannende sfeer waarin minimalistische en veelal monumentale sculpturen de hoofdrol spelen. Een aparte ruimte is ingericht voor verrassende assemblage kunst, met een knipoog naar Pop-art en steampunk.

Voormalige kruidenierswinkel 

Twee straten verder werkt het kunstenaarsduo aan een nieuw concept. De voormalige kruidenierswinkel ViVo wordt stap voor stap omgetoverd tot een stijlvolle, intieme entourage voor kleinere kunstwerken, schilderijen en handgemaakte cadeaus. Nieuwsgierigen hoeven niet te wachten tot de officiële opening later dit jaar. Als ‘try-out’ is deze locatie aan Bakkersstraat 2 de laatste drie weekenden van maart al toegankelijk voor bezoekers, kunstliefhebbers en andere belangstellenden.