De tijdelijke locatie van de Wereldwinkel Loppersum.
De tijdelijke locatie van de Wereldwinkel Loppersum.

Heropening Wereldwinkel Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ verhuist deze week van de Nieuwstraat in Loppersum naar een tijdelijke winkel op het Zigtermanplein. Deze verhuizing is nodig in het kader van de versterking. 

Zaterdag vindt om 10.00 uur de heropening plaats. Iedereen is uitgenodigd om dit mee te vieren met de vrijwilligers van de wereldwinkel.
De vrijwilligers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met inpakken en opruimen. Ze verlaten het pand aan de Nieuwstraat waar de winkel ruim 31 jaar gevestigd was. 

Weemoed

Men neemt met weemoed afscheid van deze plek, maar het is tijd voor de volgende stap. Het pand aan de Nieuwstraat is verkocht en men heeft een pand aan de Hogestraat aangekocht, ook wel bekend als ‘de oude slagerij’. Maar dit pand moet eerst worden versterkt, bovendien wil men uitbreiden door de slagerij te verbinden met het slachthuis aan de achterzijde. 

Meerdere activiteiten

Met deze uitbreiding zal het pand ruimte bieden aan meerdere activiteiten, namelijk: winkelruimte met daarachter een educatie-café (voor workshops en presentaties). Van het voormalige slachthuis maakt men een expositieruimte waar de Historische Vereniging van Loppersum gebruik van zal maken. Bijzonder is dat de Historische Vereniging nu al tijdelijk gebruik maakt van dit pand, maar straks krijgt zij dus ook een vaste plek. Tot slot maakt men de bovenverdieping geschikt voor verhuur, als woonruimte voor starters.

De verwachting is dat het pand aan de Hogestraat eind dit jaar gereed is en dan zal men nogmaals verhuizen. De verhuizing past ook goed binnen het centrumplan wat in gang gezet is door de voormalige gemeente Loppersum. De wereldwinkel biedt met haar aantrekkelijke etalage en assortiment een goede aanvulling op de andere winkels in de Hogestraat. De wereldwinkel wordt gerund door vrijwilligers. Men kan momenteel nog wel een paar nieuwe mensen gebruiken.