Het aanbod varieert van korfbal tot kickboksen (archieffoto).
Het aanbod varieert van korfbal tot kickboksen (archieffoto).

Hogelandsters kunnen kennismaken met sporten

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Inwoners van Het Hogeland kunnen de komende tijd weer kennismaken met tal van sporten.

Dat kan via het project Hogeland Beweegt. Dat is een online platform dat het sportaanbod van verenigingen en andere aanbieders samenbrengt. Belangstellenden kunnen zich tot en met 16 februari op hogelandbeweegt.nl inschrijven voor trainingen en cursussen van 18 sportaanbieders in 30 verschillende takken van sport. Het aanbod varieert van korfbal tot kickboksen.

Wethouder Theo de Vries is blij met dit project. ,,De gemeente wil inwoners die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, het liefst van jongs af aan. Met Hogeland Beweegt zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn in Het Hogeland. Ik hoop dat veel inwoners over de drempel stappen naar méér bewegen. Naast gezond en gezellig is samen sporten vooral ook erg leuk.”

Hogeland Beweegt is een initiatief van het Beweegteam Het Hogeland. Het team adviseert en ondersteunt sporters, sportverenigingen en sportaanbieders in Het Hogeland. In het team werken de gemeente, Huis voor de Sport Groningen en jongerenwerk Barkema en De Haan samen. Het team bestaat uit vakleerkrachten, sportcoaches, verenigingsondersteuners en sportconsulenten.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is de kans om lid te worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt men de contributie en in bepaalde gevallen ook de sportattributen. Volwassenen kunnen een beroep doen op de Mee(r)doen-regelingen van de gemeente.