Tijdens de ZomerJazzFietsTour kan onder andere in boerenschuren genoten worden van muziek uit binnen- en buitenland.
Tijdens de ZomerJazzFietsTour kan onder andere in boerenschuren genoten worden van muziek uit binnen- en buitenland.

ZomerJazzFietsTour wint Provinciale Vrijwilligersprijs

Algemeen

GARNWERD - De ZomerJazzFietsTour, die jaarlijks in en rond Garnwerd wordt gehouden, is een van de winnaars geworden van de 21e editie van de Provinciale Vrijwilligersprijs. Dorpshuis Baaiemerstee in Bierum ontving de aanmoedigingsprijs.


Stichting ZomerJazzFietsTour won in de categorie Cultuur. De stichting organiseert al sinds 1987 met ruim 150 enthousiaste vrijwilligers het eendaagse muziekfestival in de dorpen rond het Reitdiepdal. Op de fiets langs 26 boerenschuren, kerken en dorpen, om te luisteren naar actuele jazz en geïmproviseerde muziek is al jarenlang een beproefde succesformule. Jaarlijks genieten ongeveer 1.500 bezoekers van de fietstocht door het Groninger landschap en van de muziek uit binnen- en buitenland.

‘Fantastisch cultureel feest’ 

Het succes van de ZomerJazzFietsTour zit hem volgens de jury van de vrijwilligersprijs in de innovatieve kracht van het kernteam en de liefde die de vrijwilligers hebben voor de muziek en voor de omgeving. Het festival brengt de vrijwilligers van verschillende dorpen met elkaar in verbinding en laat de bezoekers zien hoe mooi het Groninger land is. Allemaal redenen waarom de jury zo enthousiast is over dit evenement. ,,Het is een fantastisch cultureel feest voor alle deelnemers, muzikanten, de dorpen en de vrijwilligers”, aldus de jury.

Overige winnaars 

De andere winnaars zijn Camping Polemonium in Opende (categorie leefbaarheid), Sociale klussendienst Stip Delfzijl (categorie jeugd), de Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal (categorie sport) en Stichting (on)Gestoord Groningen (categorie zorg). De winnaars ontvingen een cheque van 3.000 euro. Door de maatregelen rond het coronavirus vond de uitreiking voor de tweede keer digitaal plaats.

Aanmoedigingsprijs 

De overige finalisten, Bab Ad-daar Groningen, Dorpshuis Baaiemerstee Bierum, Stichting Veur Noppes Stadskanaal, Fietsmaatjes Eemsdelta en Stichting Stuif es in ontvingen als aanmoedigingsprijs een bedrag van 1.000 euro.