Mariëtte de Visser.
Mariëtte de Visser.

Mariëttte de Visser lijsttrekker PvdA

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Wethouder Mariëtte de Visser is de lijsttrekker van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Het Hogeland die in maart worden gehouden.

Het gaat hier om een voorlopige lijst die op 11 december door de ledenvergadering moet worden vastgesteld. Huidig raadslid Janny Klei uit Hefswal is de nummer twee. Nieuwkomer Han Hefting uit Winsum staat op de derde plaats. Hij heeft veel politieke ervaring en was in het verleden onder meer actief als wethouder in de gemeente Beemster met onder meer sociaal domein, wonen en milieu in zijn portefeuille. De top-vijf wordt verder gevormd door Ivo Poll uit Wehe-den Hoorn en Geertje Karstens uit Niekerk, die in het verleden onder meer gemeentesecretaris in Winsum is geweest.

De PvdA heeft momenteel vier zetels in de raad van Het Hogeland. Huidig fractievoorzitter Jan Willem Nanninga doet na de verkiezingen een stap terug. De Winsumer fungeert op plaats zestien als lijstduwer. Huidig raadslid Jaap Heres zal ook niet terugkeren. De Bedumer staat op plaats acht. Mädi Cleerdin uit Baflo houdt de gemeentepolitiek na de verkiezingen voor gezien. In de top van de lijst zijn verder de namen te zien van Roelf Wieringa uit Uithuizen op plaats zes, jongerenwerker Ronald de Haan uit Baflo op plaats zeven en Mees Breuker uit Den Andel op plek negen.

,,We hebben er alle vertrouwen in dat de PvdA met deze kandidaten een goede campagne en een dito fractie kan neerzetten’’, aldus Pascal Roemers, de voorzitter van de kandidatencommissie.