Pia van Dellen (Wiksterstee Bierum) en Alex en Yvonne Hofman van IJshofke Roodeschool met de oorkondes.
Pia van Dellen (Wiksterstee Bierum) en Alex en Yvonne Hofman van IJshofke Roodeschool met de oorkondes.

Mooie waardering voor IJshofke in Roodeschool

Algemeen

ROODESCHOOL - Alex en Yvonne Hofman van IJshofke Roodeschool waren zeer verrast toen onlangs door de organisatie van Tocht om de Noord werden gebeld en verteld werd dat ze tot meest gastvrije stempelpost op de Pronkjewailpad-Oost route zijn verkozen.

Ze werden uitgenodigd om zaterdagmiddag in de Martinikerk in Groningen te komen om de uitreiking bij te wonen.
Yvonne Hofman, die als portrettekenaar ook tekenlessen geeft voor volwassenen en kinderen, startte twee jaar geleden samen met haar man Alex het IJshofke. Ze verkopen hier verpakt ijs en serveren thee en koffie. ,,Omdat er zoveel verdwenen is in Roodeschool, hopen we met IJshofke een nieuwe impuls aan het dorp te geven en zowel voor dorpsgenoten als bezoekers van buitenaf iets gezelligs te bieden”, aldus het tweetal.
Zo ook voor de wandelaars van het Pronkjewailpad. De familie Hofman werd gevraagd stempelpost te worden. Dat de wandelaars de gastvrijheid van het stel enorm waardeerden, bleek wel uit het feit dat ze massaal stemden op IJshofke, waardoor Alex en Yvonne Hofman, naast een oorkonde die alle tien genomineerden ontvingen, ook de glazen bokaal in ontvangst mochten nemen voor de meest gastvrije stempelpost.

Op de vraag van Peter Velthuis van Tocht om de Noord hoe ze dat voor elkaar hadden gekregen, antwoordde Alex Hofman in het Gronings: ,,Deur gewoon ons zulf te blieven.” IJshofke opent in april de deuren weer.