Afbeelding

Nieuwe subsidieregelingen voor evenementen in de provincie

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Organisatoren van evenementen kunnen ook de komende jaren subsidie aanvragen bij de provincie. Met de regelingen wil de provincie het evenementenaanbod behouden en nieuwe, typisch Groningse evenementen en arrangementen ontwikkelen.

Zo komt er een regeling voor terugkerende evenementen met een landelijke uitstraling en minimaal 3000 fysieke bezoekers. De nieuwe regeling vervangt de oude regeling ‘Shortlist evenementen’. Voor organisatoren van eenmalige, nieuwe, kleine en grote evenementen is er de subsidie ‘Evenementen en arrangementen’. Deze regeling is breder en ruimer dan de ‘Grote terugkerende evenementen’. Behalve voor het evenement zelf kan ook een aanvraag ingediend worden voor aanvullende toeristische activiteiten of arrangementen bij evenementen.

Vrijdag van start 

De beoordeling van de subsidieaanvragen gaat bij beide regelingen op basis van zogenaamde tenders. De eerste aanvraagronde voor ‘Grote terugkerende evenementen’ start vrijdag en loopt tot en met 28 november. Er is dan 160.000 euro beschikbaar. De aanvraagronde ‘Evenementen en arrangementen’ start eveneens op vrijdag en loopt tot en met 15 januari. Daar is 133.000 euro beschikbaar. Beide regelingen duren tot en met 2023.

Visitekaartje 

Gedeputeerde Mirjam Wulfse: ,,Het eigene, ons karakter, de kenmerken van ons gebied en de kunst en cultuur die daarbij horen, zijn ons visitekaartje. Het is belangrijk dat DNA telkens uit te stralen en te benadrukken. Van onze kracht moeten we het immers hebben! Het mooie is dat deze regelingen voor evenementen precies die koppelingen aanwakkeren en ook ondernemers de kans geven zich daarop te profileren. Groningen versterkt hiermee haar merk.”