De DeelSlee in de voormalige gemeente Loppersum is een groot succes gebleken.
De DeelSlee in de voormalige gemeente Loppersum is een groot succes gebleken.

‘Lopster’ DeelSlee genomineerd voor Award

Algemeen

LOPPERSUM _ DeelSlee, het project met elektrische deelauto’s in de voormalige gemeente Loppersum, is genomineerd voor een Autodeel Award.

Tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit op 15 november reikt Natuur & Milieu samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en CROW de jaarlijkse Autodeel Award uit. De prijs wordt toegekend aan de gemeenten en lokale autodeelprojecten die zich het meest hebben ingespannen om de groei van autodelen te versnellen.

Drie categoriën

Er zijn drie categorieën: de beste grote gemeente, de beste kleine gemeente en het beste initiatief voor autodelen. De Lopster DeelSlee is genomineerd in de laatste categorie, samen met initiatieven in Goes en Den Haag.

Om te bepalen welke gemeenten de grootste impact hebben gemaakt op autodelen, heeft de vakkundige jury de Rode Loper Autodelen als leidraad gebruikt. Dit is een handleiding met 15 tips voor gemeenten om autodelen te versnellen.
De jury keek naar kwantitatieve én kwalitatieve indicatoren zoals bijvoorbeeld de groeifactor van het aantal deelauto’s, het aantal verbonden sociale voorzieningen, het beleid voor elektrisch autodelen, parkeergelegenheden, enzovoort.

Bij de beoordeling van lokale autodeelprojecten is gekeken naar de sociale binding onder autodelers, de unieke bijdrage aan de impact van autodelen en duurzame aspecten zoals het gebruik van groene stroom en de reductie van het aantal privéauto’s.