Jetta Post en de Magellan-Singers op het stadsstrand van Delfzijl.
Jetta Post en de Magellan-Singers op het stadsstrand van Delfzijl.

Warfhuister zangeres bezingt schoonheid Delfzijl

Algemeen

WARFHUIZEN - Zangeres Jetta Post uit Warfhuizen heeft zaterdag haar eerste single uitgebracht:  Deur weer en wind mien stad. Ze bezingt daarop de schoonheid van havenstad Delfzijl.

Post schrijft en componeert Groningse liedjes. Voorheen maakte zij samen met Marchien Timmer en Janny Maat deel uit van het damestrio De Poedies. Inmiddels treedt de inwoonster van Warfhuizen solo op met een honderd procent Gronings repertoire. De tekst en muziek van haar debuutsingle schreef ze zelf. Voor de uitvoering van haar lofzang zocht ze samenwerking met het Delfzijlster shantykoor de Magallan-Singers. 

Post liet zich inspireren door de versterkingsoperatie die zich momenteel in Delfzijl voltrekt. In totaal duizend huishoudens verhuizen van hun oude huis in Noord naar een nieuwe energiezuinige, bevingsbestendige woning elders in Delfzijl. ,,Met al die nieuwe huizen én met het prachtige stadsstrand wordt Delfzijl steeds mooier. Daarom heb ik de schoonheid van de havenstad beschreven in een liedje”, legt Jetta Post uit. ,,Ik heb vervolgens de Magallan Singers gevraagd om mee te zingen. Dat koor is onlosmakelijk verbonden met Delfzijl. Zonder hen was het niet half zo mooi geworden!”

In haar lied bezingt Post vele mooie plekken in Delfzijl. ,,Het liedje gaat over mijn gevoel voor Delfzijl. Delfzijl zit in mijn hart. Ook al waait het er altijd, het is een plek om van te houden. Vandaar de titel: ‘Deur weer en wind mien stad’.”