Genieten van muziek in een boerenschuur. Dat kan tijdens de ZomerJazzFietsTour.
Genieten van muziek in een boerenschuur. Dat kan tijdens de ZomerJazzFietsTour.

Baaiermerstee en ZomerJazzFietsTour genomineerd voor Provinciale Vrijwilligersprijs 2021

Algemeen

BIERUM/GARNWERFD - De Baaiermerstee uit Bierum en de ZomerJazzFietsTour vanuit Garnwerd zijn twee van de in totaal tien kanshebbers op de 21e Provinciale Vrijwilligersprijs.


Dorpshuis Baaiermerstee uit Bierum is genomineerd in de categorie Jeugd. Zo’n 25 jongere vrijwilligers bedenken en organiseren alles rond de kinderspeelweek en bovendien zijn de jaarlijkse survivaltochten in en rond het dorp legendarisch. Ook staan de jongeren klaar om even te helpen in het dorpshuis. Met hun enthousiasme, betrokkenheid en respect voor de omgeving dragen deze vrijwilligers bij aan de leefbaarheid van het dorp. De andere kanshebber in deze categorie is klussendienst Stip uit Delfzijl.

Muziekfestival in Reitdiepdal 

Stichting ZomerJazzFietsTour is genomineerd in de categorie Cultuur. De stichting organiseert met ruim 150 enthousiaste vrijwilligers sinds 1987 het gelijknamige eendaags muziekfestival in het Reitdiepdal. Deelnemers kunnen op de fiets langs 26 boerenschuren, kerken en dorpen in het rond Garnwerd om te luisteren naar actuele jazz en geïmproviseerde muziek. Jaarlijks genieten ruim 1.500 bezoekers van de fietstocht door het Groninger landschap en van de muziek uit binnen- en buitenland. De ZomerJazzFietsTour neemt het in deze categorie op tegen Bab Ad-daar uit Groningen, een platform waar nieuwkomers hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen in dans, theater en muziek.

Stemmen 

Inwoners kunnen de jury helpen door te stemmen op de genomineerden. Dat kan tot en met 31 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs. De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken reikt de prijzen uit op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.

Onmisbaar 

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ,,Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in dorpen, wijken, buurten en steden in onze provincie. We waarderen hun belangeloze inzet en het fantastische werk dat ze doen. De prijzen zijn bedoeld om bijzondere, aansprekende of succesvolle vrijwilligers en organisaties te belonen, maar alle vrijwilligers verdienen respect!”