Bouwarchief gemeentehuis Zuidhorn, 1973. Foto M.A. Douma, Groninger Archieven.
Bouwarchief gemeentehuis Zuidhorn, 1973. Foto M.A. Douma, Groninger Archieven.

Kijkje in de archieven van het Westerkwartier en Het Hogeland

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De archieven van de gemeenten Westerkwartier en Het Hogeland zijn tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis speciaal voor het publiek geopend.


Niet alleen in de Groningen Archieven, maar ook in de verschillende gemeentearchieven wordt veel interessante historische informatie bewaard. Tijdens de Maand van Groninger Geschiedenis zijn deze archieven speciaal voor publiek geopend en kunnen mensen er achter komen wat de archieven voor hen kunnen betekenen.

Oude foto’s

In de archieven worden oude foto’s en andere interessante documenten tentoongesteld. Zo zijn er stukken te zien over werkverschaffing in de jaren dertig, loonkosten en blauwdrukken van oude fabrieken. De Maand van de Groninger Geschiedenis heeft dit jaar namelijk als thema Aan het werk.

Het archief van de gemeente Westerkwartier is woensdag 27 oktober van 13.00 tot 16.00 uur te bezoeken in het gemeentehuis in Zuidhorn. Twee dagen later is het archief van Het Hogeland te bekijken. Belangstellenden zijn van 13.00 tot 16.00 uur welkom in het gemeentehuis in Uithuizen. Aanmelden is niet nodig.