De zieke Michel, voor wie een sponsortocht wordt georganiseerd. Foto: Michelvsms.nl.
De zieke Michel, voor wie een sponsortocht wordt georganiseerd. Foto: Michelvsms.nl.

Sponsortocht vanuit Bedum voor zieke Michel

Algemeen

BEDUM - Vanaf de scheve Walfridustoren in Bedum wordt zaterdag 23 oktober een sponsorwandeltocht gehouden voor de aan MS lijdende Michel.


De tocht start om 13.30 uur bij de scheve toren van Bedum en de finish is rond 15.45 uur bij de voet van de Martinitoren in Groningen. De sponsortocht wordt georganiseerd door de in Bedum gevestigde stichting Michel vs MS.

Stamceltransplantatie in Moskou

Michel heeft MS en de enige mogelijkheid om deze ziekte stop te zetten, is een stamceltransplantatie. In Nederland wordt nog geen stamceltransplantatie bij MS-patiënten gedaan omdat dit nog in een studiefase zit. Het zal al met al nog heel wat jaren duren voordat dit in Nederland wordt gedaan. Omdat Michel duidelijk achteruit gaat, kan hij hier niet op wachten. Hij kan in maart 2022 wel in Moskou behandeld worden. Dit kost in totaal maar liefst 60.000 euro en de ziektekostenverzekering vergoedt dit niet. 

Crowdfunding

Omdat hij dit bedrag niet op zijn bankrekening heeft staan, is de Stichting Michel vs MS opgericht. Door middel van crowdfunding wil men geld inzamelen om de behandeling mogelijk te maken. De sponsorwandeltocht wordt de eerste actie. Doneren kan via www.michelvsms.nl. Op die website is ook veel meer informatie over Michel en zijn ziekte te vinden.

Mensen die mee willen wandelen, dienen minimaal 15 euro bij te dragen. Aanmelden kan via info@michelvsms.nl. Tijdens de tocht krijgen de deelnemers iets lekkers en een leuk aandenken.