Ronald Bouwman als trainer van De Heracliden.
Ronald Bouwman als trainer van De Heracliden.

Trainer Ronald Bouwman mag kantine niet in en stapt op

Sport

WOLTERSUM - Trainer Ronald Bouwman van SV Woltersum heeft met onmiddellijke ingang zijn contract ingeleverd omdat de oud-trainer van De Heracliden en Eenrum als gevolg van de coronamaatregelen de kantine niet in mocht.


Vorige week zondag werd Bouwman de toegang tot de kantine in Woltersum ontzegd. Hij heeft zich niet tegen corona laten vaccineren, ook niet laten testen en kan dus geen QR-bewijs tonen. Afgelopen week werd nog geprobeerd om tot een oplossing te komen, maar Bouwman blijft bij zijn standpunt dat hij zich niet laat vaccineren of testen.

‘Trieste situatie’

Voorzitter Addie Dost van de voetbalclub laat weten met Bouwman, de selectie en het bestuur te hebben gesproken, ,,maar wij kunnen niet anders. We maken van het dorpshuis gebruik als kantine. Het dorpshuisbestuur is dus primair verantwoordelijk voor de uitvoering van de betreffende regelgeving, maar als club voelen we ons ook verantwoordelijk.”
De voorzitter spreekt van ‘een trieste situatie die alleen maar verliezers kent’.

Zes seizoenen op het Hogeland

Bouwman was tussen 2013 en 2019 als trainer actief op het Hogeland. Hij was vier seizoenen hoofdtrainer van vv Eenrum. Onder zijn leiding promoveerden de roodbaadjes naar en degradeerden uit de vierde klasse. Aansluitend was Bouwman twee seizoenen actief als trainer van De Heracliden in Uithuizermeeden.