Afbeelding

Dames Highlanders boeken eerste zege

Sport

UITHUIZEN - De basketbalsters van Sietsema Highlanders uit Uithuizen hebben zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen gepakt. Groene Uilen 5 uit Groningen werd met 50-32 verslagen.

Highlanders heeft nog steeds een hele smalle selectie. De dames zijn onlangs een zoektocht naar versterking gestart en dat heeft succes gehad. Laurentien van Nieuwenhuyzen is de gelederen komen versterken.

Highlanders sloot het eerste kwart af met een 10-4 voorsprong. Het tweede kwart werd geopend met een driepunter voor de tegenstanders, maar de thuisploeg liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Schoten van Tebbens, Tiggelaar (2 driepunters)en Van Nieuwenhuyzen (waaronder 1 driepunter) leverden de thuisploeg dit kwart 15 punten op. Er werd gerust bij 25-9.

In het derde kwart verslapte de verdediging wat aan de kant van Highlanders, waardoor de gasten dit kwart 9 punten konden maken. De thuisploeg maakte er echter 12, zodat de voorsprong weer groeide. Highlanders speelde het duel simpel uit en boekte een verdiende zege.

Scores Highlanders: Menke Tiggelaar 17; Daniëlle de Jager 10; Laurentien van Nieuwenhuyzen 9; Carolien Wildeboer 6; Ruth Haaksema 4; Kirsten Tebbens 4.