Afbeelding

Basketbalsters Highlanders verliezen van Oaters Joure

Sport

UITHUIZEN - De basketbalsters van Sietsema Highlanders uit Uithuizen zijn het nieuwe seizoen zaterdag in Lemmer begonnen met een nederlaag tegen Oaters uit Joure.

De Noord-Groningers begonnen sterk. Het snelle spel leverde veel ruimte op bij de basket en dat leidde tot scores van Daniëlle de Jager. Kirsten Tebbens maakte er met een mooi schotje zelfs 0-6 van. Het Uithuizer offensief werd door de Oaters beantwoord met een time-out. Na de onderbreking stond de Friese defensie steviger en door het lengtevoordeel konden ze makkelijker de basket vinden. De thuisploeg stond daardoor na het eerste kwart zelfs met 12-8 voor.

In de openingsfase van het tweede kwart verliep de aanval bij de Highlanders erg rommelig. Gemiste scores werden door te tegenstander gebruikt om een snelle aanval op te zetten. De Noord-Groningers kwamen in dit kwart dan ook niet dichterbij: 20-14.

Moeite met full-court press

In het derde kwart begon Oaters met een full-court press. Highlanders had hier moeite mee. Lange passes boden uitkomst, maar scores bleven uit. Aan het eind van de derde kwart maakte De Jager dit nog enigszins goed door een mooie driepunter te schieten. Oaters was echter al uitgelopen naar een mooie voorsprong: 38-17.
In het laatste kwart werd de verdediging aan de kant van de Noord-Groningers strak opgezet. Aanvallend werden hier een daar gaten gevonden, maar de wedstrijd was al lang en breed gespeeld: 49-29.

Zaterdag neemt Highlanders het in eigen huis op tegen Groene Uilen 5 (aanvang 18.15 uur).

* Scores Highlanders: Daniëlle de Jager 11, Carolien Wildeboer en Menke Tiggelaar 6, Jorien Wierenga 4 en Kirsten Tebbens 2.