Afbeelding

Voetbalsters Winsum verliezen van Vitesse ’63

Sport

KOEKANGE - De voetbalsters van Winsum hebben zaterdag in Koekange de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Vitesse ’63 was met 3-0 te sterk.

Winsum had in de eerste helft wel veel de bal, maar deed er veel te weinig mee. Halverwege het eerste bedrijf kreeg het via Indy Balk wel een grote kans. Na een voorzet van Jolien Dijk legde Thirza Leistra de bal breed op Balk, maar haar inzet belandde in het zijnet. Een paar minuten later kreeg Vitesse ’63 een dot van een kans. Yvonne Schuijl-Visser haalde een doorgebroken speelster neer en daar betaalde ze middels een gele kaart en een strafschop de tol voor. Willisa Scholtens hield haar ploeg op de been door de niet overtuigend ingeschoten strafschop te keren.

Rode kaart

Op slag van rust viel de 1-0 alsnog. Een slippertje in de Winsum-defensie werd door de thuisploeg afgestraft. Vitesse ’63 maakte er tien minuten na het bakje thee zelfs 2-0 van. De Drente domineerden na rust en de kansen van het ondermaats presterende Winsum namen verder af toen het tot een tiental werd gereduceerd. Een natrappende beweging kwam Yvonne Schuijl-Visser op een rode kaart te staan. Vitesse profiteerde door nog een keer te scoren en zo de eindstand op 3-0 te bepalen.