De geslaagde karateka's. Foto: Ronnie Afman.
De geslaagde karateka's. Foto: Ronnie Afman.

Tientallen karateka’s van Katsu geslaagd voor bandexamen

Sport

WINSUM - Het jaarlijks bandexamen van karatevereniging Dojo Katsu heeft woensdag plaatsgevonden. Maar liefst 78 leden van de Winsumer karatevereniging deden examen en slaagden voor hun nieuwe band.



Voor de Dojo is dit een groot succes. Nooit eerder deden zoveel mensen van een karatevereniging examen. De Dojo werkt inmiddels met een tiental opgeleide trainers die de leden naar een hoger niveau weten te brengen. Dat resulteerde dus in een meer dan geslaagd bandexamen. Het examen bestond uit verschillende onderdelen. Naast basisoefeningen en Kata (waarbij het accent ligt in allerlei combinaties in een vaste vorm) werd het examen afgesloten door een groot aantal partijen vechten.

Proefles

Inmiddels trainen 150 leden uit de gehele regio bij de karatevereniging in Winsum . Naast de karatevereniging is er ook een vereniging voor kickboksen, Brazilian jiu jitsu, judo en yoga in de Dojo aan de Schouwerzijlsterweg actief. Meer informatie, bijvoorbeeld voor het volgen van een proefles, is te vinden op www.dojokatsu.nl.