Op de Boogbrug in Winsum werd donderdag als startsein van de Week van de Eenzaamheid heel wat afgezwaaid.
Op de Boogbrug in Winsum werd donderdag als startsein van de Week van de Eenzaamheid heel wat afgezwaaid.

Vrolijke start Week van de Eenzaamheid

Algemeen

WINSUM - Theatergroep Auth & Tiek heeft donderdagmorgen op de Boogbrug in Winsum het startsein gegeven voor de Week van de Eenzaamheid in de gemeente Het Hogeland. Dat ging gepaard met veel gezwaai. 

De zes waren voorzien van groene cape en bijpassende hoed en droegen een bord met de teksten ‘Even Zwaaien’ bij zich. Daar werd dan ook massaal gehoor aan gegeven. De groep heeft een uur op de brug gestaan en ook is men het dorp in geweest om aandacht te vragen voor de Week van de Eenzaamheid. Dat deed men onder andere door het uitdelen van flyers. 

Glimlach

,,Ieder mens heeft wel eens een moment van eenzaamheid”, zegt Barbara van den Burg van het Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland dat de week samen met de gemeente Het Hogeland en Werk op Maat organiseert en tevreden terugkijkt op de openingsactiviteit. ,,De meeste voorbijgangers hadden meteen een glimlach op hun gezicht en zwaaiden terug. Sommigen kwamen zelfs drie langs”, lacht ze. Het bleef overigens niet altijd bij zwaaien, want in gesprekjes kwam naar voren dat eenzaamheid geen bijzonderheid is en vaker voorkomt dan menigeen denkt. Een dergelijke week is dan ook overbodige luxe, zo heeft men ondervonden. 

Week lang

Een week lang worden er diverse activiteiten in de gemeente Het Hogeland georganiseerd. In tal van dorpen is wel een activiteit voor de inwoners. Dat varieert van een wandeling door een dorp tot koffieochtenden en van bingo tot spelletjesmiddagen. De week wordt afgesloten met een online-webinar.