De familie Schollema bij de entree van het Meindert Schollema-veld waar een gedenksteen werd onthuld. Foto: Jaap van der Laan.
De familie Schollema bij de entree van het Meindert Schollema-veld waar een gedenksteen werd onthuld. Foto: Jaap van der Laan.

Kunstgrasveld VV Middelstum omgedoopt tot ‘Meindert Schollema-veld’

Algemeen

MIDDELSTUM - Het kunstgrasveld op het sportpark in Middelstum draagt sinds zaterdag de naam Meindert Schollema-veld. Een en ander vond plaats tijdens de vv Middelstum-presentatiedag. 

Het veld is vernoemd naar oud-voorzitter Schollema die op 6 december 2019 overleed toen hij bezig was met zijn laatste seizoen als voorzitter van de club. Hij heeft zich enorm ingezet voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld, inclusief omheining en ballenvangers. Daarbij de toenmalige sportwethouder, zoon Bé, flink achter de broek zittend.

Officieel in gebruik

In november 2019 werd dit kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Het was achteraf een van de laatste plichtplegingen die Meindert Schollema bijgewoond heeft. Was er destijds een voorstel gekomen om het veld naar hem te vernoemen dan was deze suggestie zeker door hem weggewimpeld. ‘Draag hem maar op aan onze vrijwilligers’, zo zou hij gezegd hebben. Dat liet zijn zoon Bé zaterdag in een emotionele toespraak weten.

Trieneke Schollema nam de naamgeving met haar kleinkinderen voor haar rekening door een gedenksteen zichtbaar te maken. Onder een warm applaus van het eerder muisstille publiek konden de vele aanwezigen vervolgens kennis nemen van de nieuwe naamgeving

Het is een blijvend mooie herinnering aan deze markante oud-voorzitter die zich tijdens zijn twee bestuurstermijnen volop ingezet heeft voor zijn voetbalclub. En zo is de club, na ‘Het Veld der Engelen’, weer een veld met een bijzondere naamgeving rijker.