Afbeelding

Voetbalsters Winsum beginnen met grote zege

Sport

WINSUM - De voetbalsters van Winsum zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 4-0 zege op De Weide.

De thuisploeg liet voor de rust geen hoogstand voetbal zien. Vooral de lange bal werd veelvuldig gehanteerd, maar dit leverde wel succes op. Thirza Leistra bereikte met een lange haal Anouk Sikkema en alleen voor de Drentse keepster bleef zij koel: 1-0. Even later bewees de teruggekeerde doelvrouwe Willisa Scholtens haar waarde door in een één-tegen-één-duel met de vijandelijke spits als winnaar uit de strijd te komen. Ook in het restant van de wedstrijd waren de kansen die De Weide kreeg niet aan de vrouwen uit Drenthe besteed.

Raak uit de rebound

Nog voor de rust sloeg Winsum voor de tweede keer toe. Op aangeven van Loïs van der Heide nam Anouk Sikkema het doel onder vuur, waarna de rebound door Chantal Streppel werd binnengewerkt, Na de rust bouwde Winsum de voorsprong verder uit: op aangeven van Thirza Leistra schoot Anouk Sikkema de 3-0 tegen de touwen. Nadat een uithaal van Loïs van der Heide op de paal was beland en de druk van Winsum op het doel van De Weide steeds groter was geworden, viel zeven minuten voor tijd alsnog de vierde Winsumer treffer. Een prima steekpass van Van der Heide werd door Chantal Streppel in een doelpunt omgezet.