Noordpool aan de bal in de derby tegen De Heracliden. De belangstelling vanaf de zijlijn is groot.
Noordpool aan de bal in de derby tegen De Heracliden. De belangstelling vanaf de zijlijn is groot.

Ook het jeugdvoetbal eindelijk weer van start

Sport

UITHUIZERMEEDEN - Ook het jeugdvoetbal in de regio is weer van start gegaan. Voor veel ouders en grootouders is dat een moment waar naar uitgekeken is. Dat was zaterdag te merken in Uithuizermeeden.

Bij de voetbalclubs gaat veel aandacht uit naar de eerste elftallen. Ook voor de jeugd is het echter een verademing dat weer ouderwets gevoetbald kan worden. De meeste Corona-richtlijnen zijn inmiddels losgelaten en vrijwilligers, ouders en fans kunnen weer gewoon hun favoriete teams bezoeken en ondersteunen.

Onder andere op Sportpark Meij in Uithuizermeeden was het zaterdag een drukte van belang. Helemaal met de derby Heracliden-Noordpool op het programma bij Jeugd Onder 11. Er was volop spelplezier, ouders tonen interesse in hun kinderen en onder het genot van een kop koffie of thee wordt weer van alles langs de lijn met elkaar besproken. Dat maakt het jeugdvoetbal volgens sommigen misschien nog wel leuker dan de wedstrijden van het eerste elftal.  Op de foto een spelmoment uit de wedstrijd Heracliden JO11-2 tegen Noordpool JO11-2. De gasten wonnen de wedstrijd met 1-3.