Amber Meijer feliciteert een juichende Nicky Bos. Ze nam beide EKC-treffers voor haar rekening.

EKC start met moeizame overwinning

Sport

GRONINGEN - De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben zaterdag een moeizame overwinning geboekt uit bij SV Lycurgus in Groningen. De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie eindigde in 1-2.

Vooraf kende EKC tegenslag toen Wendy Reitsma in de warming-up geblesseerd uitviel. Toch waren de bezoekers, spelend in een 4-4-2-opstelling, in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 12e minuut was het dan ook raak. Noor Veldink liet een voorzet los, die de bal bij de snelle Nicky Bos bracht. Zij liet met een droog schot 0-1 aanteken.

Lycurgus probeerde wel wat terug te doen, maar is niet meer de sterke ploeg van voorgaande seizoenen. Nadat Irene Bos naast had geschoten, verdubbelde EKC de score in de 30e minuut. Irene Bos vond Nicky Bos, die goed doorging en de 0-2 binnen schoof. Hierna verzuimde EKC de score verder uit te bouwen. Lycurgus kon niet echt gevaarlijk worden en zo bleef het tot de rust 0-2.

In de rust bleek dat Irene Bos niet verder kon en zij werd vervangen door Judith Zuidersma. De tweede helft gaf een heel ander beeld. EKC zakte meer en meer in waardoor Lycurgus vaker tot aanvallen kwam. Gelukkig voor EKC leverde dit vooralsnog geen averij op, maar de defensie en keepster Nikki Werkman kregen wel meer te doen. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor EKC maar niets wilde meer lukken. Zo waren Emma Postma, Nicky Bos en Amber Meijer onfortuinlijk in de afronding.

In de 63e minuut werd Joni Lukkien gewisseld voor Johanna van de Steeg en in de 74e minuut kwam Femke de Vries voor Noor Veldink. EKC bleef tevergeefs naar openingen zoeken. Waar het EKC maar niet lukte om te scoren, slaagde Lycurgus daar wel in. Een boogbal in de 86e minuut zorgde ineens voor 1-2. Vervolgens werd het nog een spannende slotfase, maar EKC bleef overeind. Komende zaterdag komt Heerenveense Boys 2 op bezoek in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.