Afbeelding

Udiros te sterk voor DWA/Argo

Sport

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag op eigen veld met 17-21 verloren van Udiros uit Nieuwehorne. Bij rust stond het 8-12.

Sanne Schuuring startte afgelopen zaterdag op de bank, de andere vier dames speelde in de basis. Bij de heren stond Nick Brandsma wederom in de basis, vanwege een blessure bij Ole Smedema. Udiros wist als eerste de score te openen met twee treffers, waarna Jildau Smedema voor 1-2 zorgde. Udiros bleef trefzeker met vier treffers op rij, waarna DWA/Argo in de achtervolging moest. Nick Brandsma wist de 2-6 te scoren.

DWA/Argo had grote moeite om de tegenstander bij te benen. Natasja Schuuring maakte de 3-7, maar Udiros antwoordde prompt. Nick Brandsma zorgde voor 4-8 waarna twee treffers van Udiros de stand op 4-10 bracht. Daarna kwam de thuisploeg wat beter op gang. Door een sterke verdediging en doelpunten van Tom van der Laan, Jesse Reker en Jildau Smedema werd het 7-10, Udiros was echter niet onder de indruk en maakte opnieuw twee treffers achter elkaar. Vlak voor de rust maakte Lynn van der Kroft haar eerste doelpunt: 8-12.

Na de rust scoorde Udiros opnieuw, maar ook Jesse Reker en Lynn van der Kroft waren trefzeker. In de rest van de tweede helft vielen de doelpunten om en om. DWA/Argo bleef achter de scores van Udiros aanlopen en kon de Friezen niet achterhalen. Het gat bleef steeds drie of vier treffers.

DWA/Argo liet in deze wedstrijd zien zeker niet onder te doen voor een ploeg als Udiros. Doordat het scoren te laat op gang kwam, resulteerde een nederlaag van 17-21. Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Jesse Reker (3x), Lynn van der Kroft (3x), Yarin Smedema (2x), Jildau Smedema(2x), Natasja Schuuring(2x), Tom van der Laan (1x). Zaterdag reist DWA/Argo af naar Ureterp om aan te treden tegen koploper Oerterp/VKC.

Uitslagen: DWA/Argo- Udiros 17-21, Noordenveld - DTG 18-16, Oerterp/VKC- Kinea 20-14, SIOS- Rodenburg 14-17.

Stand: Oerterp/VKC 3-6, Noordenveld 3-6, Rodenburg 3-4, Udiros 3-4, SIOS 3-2, DWA/Argo 3-2, Kinea 3-0, DTG 3-0.