Afbeelding

Leden weefkring Het Hogeland exposeren ‘Waddenwerk’

Algemeen

WINSUM - Weefkring Het Hogeland organiseert op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober de expositie Kleuren van het Waddenland in cultureel centrum De Blauwe Schuit in Winsum. 

In verband met de landelijke weefdagen tonen de weefkringleden werk dat is geïnspireerd door het Wad en de directe omgeving, het waddenland. Op vrijdag is het publiek welkom tussen 13.00 en 17.00 uur, op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Tevens zijn er demonstraties spinnen en weven met uitleg over alles wat hierbij komt kijken. Op vrijdagmiddag demonstreert Yvonne Ording het gebruik van vezels in de oertijd en geeft ze uitleg over een prehistorisch weefgetouw. Ook is er dan een demonstratie bandweven.

Op beide expositiedagen worden er ook workshops gehouden. Op vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur begeleidt Hilda Kam bij het weven van een waddenfoto of waddenansicht op een weefraam. Voor meer informatie en aanmelding kan een bericht gestuurd worden naar leeuwisalie@gmail.com. Zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur is er een workshop waarbij met draadjes en garenwikkelingen een waddenlandschap wordt gemaakt. Hiervoor is de inloop vrij. Deelname aan de workshops is niet gratis.