Afbeelding

Voetbalsters Winsum sneuvelen in groepsfase landelijke beker

Sport

WINSUM - Het is de voetbalsters van Winsum niet gelukt om de groepsfase van het landelijke bekertoernooi te overleven. Door een 2-1 nederlaag bij Oranje Nassau Groningen 2 zijn de Noord-Groningers uitgeschakeld.

In een poule waarin de Winsumer eersteklasser onder andere competitiegenoten Helpman en Oranje Nassau 2 trof, lagen er zeker kansen om de groepsfase van de strijd om de landelijke beker door te komen. De nummers een en twee gingen namelijk door. De groepszege ging naar hoofdklasser The Knickerbockers en zaterdag mochten ON en Winsum uitmaken wie ook door zou gaan en dus nog in de race was voor een bekerwedstrijd tegen bijvoorbeeld Ajax.

Op Sportpark Coendersborg in Groningen opende de thuisploeg na een half uur spelen de score. Tot aan de rust worstelde Winsum met zichzelf, maar bleef de schade verder beperkt. Na het verkwikkende bakje thee had Winsumer de overhand en was het wachten op de gelijkmaker. Die viel in de 56e minuut. Anouk Sikkema dook alleen voor de keepster van de Stadjers op en rondde bekwaam af: 1-1. Met een schuiver voorlangs was Sikkema even later dicht bij de 1-2. Die treffer was ook niet aan Kim Veldhuis besteed: haar poging zeilde rakelings over de lat.

Na een uur spelen was Winsum al door al haar wissels heen en dat brak de ploeg op. Een paar minuten later viel Chantal Streppel met een enkelblessure uit en moest Winsum verder met tien vrouwen. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en kwam andermaal op voorsprong. Pogingen van Winsum om bekeruitschakeling te voorkomen, liepen op niets uit. De Winsumers worden nu al troost toegelaten tot het toernooi om de districtsbeker.