Afbeelding

DWA/Argo: winst in beker, verlies in competitie

Sport

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben woensdag de bekerwedstrijd in en tegen Harich in winst omgezet. Zaterdag, in Leek, was Rodenburg n de tweede competitiewedstrijd echter een maatje te groot.

Woensdagavond reisde DWA/Argo af naar Harich voor de eerste ronde in de Jan Mulderbeker. Die wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar vlak voor rust sloeg DWA/Argo een klein gaatje. Na de rust werd de voorsprong langzaam maar zeker uitgebouwd en DWA/Argo gaf de winst niet meer uit handen. Onder meer Jesse Reker, met vijf treffers, en Tom van der Laan en Jildau Smedema met elk drie goals, waren trefzeker.

DWA/Argo keek tegen Rodenburg al snel tegen een achterstand aan. Pas bij 3-0 scoorde Sanne Schuuring de eerste treffer namens de gasten uit Winsum en Bedum. Na 9-3 leek DWA/Argo eindelijk een beetje vat te krijgen op de thuisploeg. De ploeg slaagde er echter niet om de achterstand kleiner te maken. De ruststand werd 14-6.

Na de pauze kreeg DWA/Argo steeds meer geloof in een goede afloop. Bij de stand van 16-10 greep de coach van Rodenburg in en nam een time-out. Dat gaf de thuisploeg weer meer focus en even later was het gat naar negen treffers gegroeid. De eindstand werd uiteindelijk 23-13,

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor en Yarin Smedema (3), Tom van der Laan en Ole Smedema (2), Sanne Schuuring, Nick Brandsma en Natasja Schuuring (1).