De wandeling viert onder andere naar het boerderijtje in Harssens.
De wandeling viert onder andere naar het boerderijtje in Harssens.

Week van het Landschap met herfstwandeling door Reitdiepgebied

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - In heel Nederland wordt van 16 tot en met 31 oktober meegedaan aan de Week van het Landschap. Op het programma staat onder andere een herfstwandeling door het Reitdiepgebied. 


De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is, want de herfstvakantie is een mooie tijd om van de natuur en prachtige herfstkleuren te genieten. Ook Het Groninger Landschap doet mee. Er worden wandel-, vaar- en fietstochten en themadagen gehouden zoals een paddenstoelenfestival, een knutselmiddag en struuntochten.

Harssensbosch 

Vanuit bezoekerscentrum Reitdiep in Noorderhoogebrug wordt zondag 24 oktober een lange wandeling door het Reitdiepgebied gehouden. Via de Wolddijk en de Koningslaagte lopen deelnemers naar Harssensbosch. Dit is een gerestaureerde boerderij van Het Groninger Landschap in het voormalige kerkdorp Harssens bij Adorp. Via de Oude Adorperweg gaat de wandeling naar Noorderhoogebrug en door de weilanden terug naar het Bezoekerscentrum. Onderweg wordt verteld over de historie van het gebied. De wandeling start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van Het Groninger Landschap.