Afbeelding

Zwemvierdaagse in Warffum en Uithuizen

Algemeen

UITHUIZEN - In zwembad De Dinge in Uithuizen en zwembad De Breede in Warffum wordt van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 augustus de jaarlijkse zwemvierdaagse gehouden.


In Uithuizen wordt dit georganiseerd door zwemclub De Dinge. In Warffum neemt het badpersoneel de organisatie voor haar rekening.Na lang wikken en wegen is ervoor gekozen om ook dit jaar, vanwege de coronapandemie, een sobere zwemvierdaagse te organiseren vanwege. In Uithuizen kan er op woensdagavond worden meegedaan aan aquasporten, op donderdag is er graffiti spuiten en op vrijdagavond zal er een waterstormbaan in het ondiepe bassin liggen. Koffie en thee is verkrijgbaar in de tent en op laatste twee avonden is het suikerspinapparaat weer aanwezig of kan er een broodje hamburger worden gekocht.

Niet te veel zwemmers tegelijk in het water 

Net als vorig jaar kunnen mensen zelf kiezen wanneer ze tijdens de openingsuren van beide baden hun baantjes gaan trekken om zo niet te veel zwemmers tegelijk in het water te hebben. Dat kan tussen 07.00 en 11.30 uur en tussen 12.00 en 16.15 uur. ‘s Avonds zijn de zwemtijden niet helemaal gelijk: in De Dinge kan gezwommen worden tussen 18.45 en 21.00 uur en in De Breede tussen 18.30 en 20.00 uur.Kinderen tot 10 jaar zwemmen 250 meter, vanaf 10 jaar moet er 500 meter worden gezwommen. Uiteraard moeten de deelnemers wel minimaal in het bezit zijn van het A-diploma. Als men de afstanden heeft volbracht, ligt er een medaille klaar. 

Aanmelden kan via www.zwemclubdedinge.nl. Naast de digitale opgave kan men zich komende zondag tussen 14.00 en 16.00 uur ook aanmelden in zwembad De Dinge voor de zwemvierdaagse in Uithuizen.