Kristel Rutgers is een van de deelnemers aan de Swim Challenge.
Kristel Rutgers is een van de deelnemers aan de Swim Challenge.

Gemeente Het Hogeland zwemt voor kankeronderzoek

Algemeen

ZOUTKAMP - Medewerkers van de gemeente Het Hogeland zullen zaterdag 28 augustus bewijzen dat ambtenaren meer zijn dan passieve beeldschermstaarders. Op die dag doen vijf medewerkers mee aan de Groningen Swim Challenge: een zwemtocht van Zoutkamp naar Groningen waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek.


De Groningen Swim Challenge werd in 2014 voor het eerst gehouden en was direct een doorslaand succes. De laatste editie werd in 2019 afgewerkt. Die leverde ruim twee ton op. De editie 2020 ging vanwege corona niet door.

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ 

De Hogelandster deelnemers zijn alles behalve geoefende zwemmers. PR-chef Dieuwke Diederiks: ,,Ik heb niet de illusie dat we voor podiumplaatsen in aanmerking komen. Bij lange na niet. Maar we huldigen de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. En het gaat natuurlijk in eerste instantie om de opbrengst. Dus sponsoren: kom maar op.”

Kristel Rutgers zwemt mee

Het gezelschap heeft zich ‘Team Pieter van den Hogeland’ gedoopt, naar meervoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Ook Kristel Rutgers maakt deel uit van het team. ,,Ik een goed getrainde zwemmer? Nee, dat ben ik niet. Maar wat is nou een paar uur afzien in verhouding tot die verschrikkelijke ziekte?”


Beelden van een training van het Hogelandster team, inclusief de ontberingen van de CDA-wethouder, zijn te zien op https://youtu.be/0SXGruGON8U.