Film is een van de mogelijkheden om creatief bezig te zijn bij De Click Uithuizen.
Film is een van de mogelijkheden om creatief bezig te zijn bij De Click Uithuizen.

Jongeren creatief aan de slag bij De Click Uithuizen

Algemeen

UITHUIZEN - In jongerencentrum Express in Uithuizen start donderdag De Click Uithuizen. Het gaat om een serie creatieve workshops voor jongeren vanaf twaalf jaar. 

DeClick is een plek waar jongeren werken aan hun creatieve vaardigheden. Ze inspireren elkaar en zorgen met eigen ideeën voor leuke uitdagende activiteiten. Het kan gaan om dansen, vormgeven, graffiti, muziek maken, skaten, filmen, fotografie, freestyle voetbal enzovoort. Alles wat creatief is en waar jongeren mee bezig zijn, is mogelijk.

Met hulp van professionals gaan ze aan de slag. Bij deze eerste sessie zullen onder anderen Mart Hento, producer voor artiesten zoals Boef en Kraantje Pappie, en theatermaker Anne Corporaal de groep begeleiden. Deze eerste werkplaats  duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Jongeren kunnen zich donderdag ook aanmelden voor het vervolg van DeClick in Uithuizen. Er worden teams gevormd, die aan de slag gaan om in ongeveer acht werkplaatsdagen naar een presentatie toe te werken. Dat kan een een film zijn, een videoclip, een liveshow met muziek, of wat er maar bedacht wordt. Dat bepaalt de groep jongeren zelf. 

Deelname aan de DeClick is gratis. Aanmelden voor de eerste bijeenkomst op 1 juli is niet verplicht. Aanmelden voor het vervolg kan ter plekke, maar is ook mogelijk via www.declick.nl.

DeClick is een project van De Rijdende Popschool en werkt in de gemeente Het Hogeland samen met jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland en meerdere jeugdsozen. Het project wordt gesubsidieerd door onder andere het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, de Provincie Groningen en gemeente Het Hogeland.