Afbeelding

Das en sjaal Arriva van reddingvesten en PET-flessen

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Claudy Jongstra en Arriva hebben een duurzame stap gemaakt met een bijzonder cadeau voor medewerkers. Het betreft een wollen das en sjaal, mede gemaakt van oude reddingvesten en PET-flessen.

Het idee is ontstaan in 2018, tijdens een partnership met de Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018. Nu de nieuwe WINK-treinen zijn gaan rijden, bedankt Arriva haar medewerkers van de noordelijke treinlijnen voor alle inzet en energie in de afgelopen maanden. 

Kunstenaar Jongstra heeft op basis van  de kleur indigoblauw en wolvilt een ontwerp gemaakt voor de das en sjaal. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland ,,Met deze bijzondere duurzame das en sjaal zetten we weer belangrijke stappen op weg naar een duurzame en circulaire toekomst.” 

Duurzame en circulaire grondstoffen 

Met duurzame garen van ecologische wol is door EE Labels uit Heerze de stof geweven. De kleermakers van Makers Unite uit Amsterdam hebben vervolgens vanuit de rollen stof de uiteindelijke das en sjaal gemaakt. De binnenvoering van de das is gemaakt van aangespoelde reddingsvesten. Het logo van Arriva en het label aan de binnenkant zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.