Nella Dijkstra voor de medicijnvoorraad.
Nella Dijkstra voor de medicijnvoorraad.

Nella Dijkstra: 40 jaar assistente

Algemeen

WARFFUM - Het was gisteren precies veertig jaar geleden dat Nella Dijkstra haar opwachting maakte als doktersassistente in Warffum. 

Toen was er nog geen sprake van een groot en modern Gezondsheidscentrum, zoals huisarts Bob Meijer er later van maakte, maar een ‘gewone’ dorpspraktijk aan huis aan de Oostervalge. Dokter Smits zocht veertig jaar geleden een assistente voor zijn praktijk. Hoewel Nella Dijkstra voor apothekersassistente had geleerd, werd de inwoonster van Usquert toch aangenomen als doktersassistente.

Voor Nella Dijkstra was het de tweede baan na haar opleiding want op dat moment was ze werkzaam bij Apotheek Diephuis in Groningen. ,,Toen ik hier in Warffum naar Het Hogeland College ging, was het de bedoeling om analiste of onderwijzeres te worden. Uiteindelijk werd dat de opleiding tot apothekersassistente en dat begon dus in Groningen.” Toch was het werken in de stad eigenlijk niet wat ze zocht. ,,Ik wilde toch wel graag in deze omgeving werken. Ik miste de gemoedelijkheid.” Toen de vacature in Warffum kwam, waagde ze het erop en met succes. ,,Ik woon in Usquert, dus dat was echt ideaal.”

Lees het hele artikel in de Ommelander Courant van vandaag, woensdag 12 mei

Abonnee worden? Graag!