Afbeelding

Muzikale Reitdiep-fietsroute

Algemeen

GARNWERD - Naast de eerder verschenen cd ‘Het Water Zag’, met daarop tien liedjes over het Reitdiep, is er nu ook een boekwerkje uitgebracht met een fietstocht langs het Reitdiep, waarbij deze liedjes weer centraal staan. 

De liedteksten van de hand van Garnwerder Kees Langejan zijn van muziek voorzien en gespeeld en gezongen door een aantal noordelijke muzikanten, die woonachtig zijn in het Reitdiepgebied. 

Twee liedteksten zijn inmiddels ‘verclipt’ en op YouTube te bekijken. Dat betreft  José Timmer met de openingssong Het Water Zag en Marietta Rust met het loflied De Hemel. De fietsroute die nu klaar is voert van de stad Groningen naar Zoutkamp en kronkelt mee met het Reitdiep. Bijzonder aan deze fietsroute is dat de tien liedjes onderweg te beluisteren zijn via de mobiel. De teksten staan afgedrukt in het boekwerkje samen met een QR-code. Zo kan op de plek waar het lied gesitueerd is meteen geluisterd worden naar de song.

Route van 36 kilometer

De fietsroute van 36 kilometer start in Groningen bij de Herman Colleniusbrug, waar de openingssong te beluisteren is, en doet met de liedjes vervolgens het Blauwbörgje, de Dorkwerdersluis, Wierumerschouw, Wetsingezijl, Garnwerd, Aduarderzijl, Roodehaan, Electra en Zoutkamp aan.

Als gezegd staan de liedteksten in het boekwerkje. De route wordt verder in woorden en met deelkaartje weergegeven. Musea, campings en horeca langs de route worden vermeld en ook is een alternatieve terugroute naar de stad Groningen opgenomen. Dit wil overigens niet zeggen dat de route van zuid naar noord moet worden gereden. Men kan overal instappen en ook de richting van de route is een vrije keus. 


Net als de cd is het boekwerkje vorm gegeven door Arie Jekel. Het geheel telt 24 pagina’s en heeft een handzaam formaat. Meer info over de cd en de fietsroute is te vinden op de website marikesj.nl