Afbeelding

Fietsactie Groningen Bereikbaar nu ook voor thuiswerkers

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De fietsactie van Groningen Bereikbaar, waarbij Groningers een week lang gratis een e-bike of speed pedelec kunnen proberen, is nu ook beschikbaar voor mensen  die thuiswerken of in hun vrije tijd vaker de fiets willen pakken. De elektrische fietsen zijn bij verschillende fietsenwinkels in de regio te reserveren.


Thuiswerkende Groningers zitten vaak urenlang voor hun beeldscherm. Door tussendoor even op de fiets te stappen voor een boodschap of een blokje om, blijven ze in beweging en maken ze even hun hoofd leeg. Met een elektrische fiets kan men nog wat sneller en bovendien langere afstanden overbruggen. De elektrische fietsen zijn ook te reserveren door mensen die eens in hun vrije tijd willen fietsen.

Oorspronkelijk voor forenzen

De actie was oorspronkelijk ontwikkeld om forenzen die normaal gesproken met de auto naar het werk reizen, te laten ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen. Nu Groningers het afgelopen jaar massaal zijn gaan thuiswerken, heeft Groningen Bereikbaar de actie aangepast.
Natuurlijk zijn de fietsen ook nog steeds beschikbaar voor werknemers die in deze tijden naar hun werk reizen.

Vier locaties in Noord-Groningen

In deze regio zijn de fietsen te reserveren bij Lietmeijer Tweewielers in Uithuizen, Jaheko in Bedum, Bike Store Kuiper in Bedum en Tweewielerhuis Poort in Winsum. Meer informatie over de actie is te vinden op groningenbereikbaar.nl/e-bike.