De 'Koukids' die de tocht via een vlog gaan bijhouden.
De 'Koukids' die de tocht via een vlog gaan bijhouden.

Oosterwijtwerders lopen Pieterpad voor KiKa

Algemeen

OOSTERWIJTWERD - De familie Koumans uit Oosterwijtwerd wil als gezin deze zomer het Pieterpad vanuit Maastricht lopen naar Pieterburen.

Toen ze met hun  kinderen van 7 en 8 de plannen bespraken, lieten die direct weten dat ze dan graag een sponsorloop wilden lopen voor stichting KiKa. ,,Inmiddels hebben wij ons aangemeld bij KiKa en groen licht gekregen. Wij zijn trots dat ze zelf voor een goed doel wilden lopen”, aldus hun ouders.

Er zijn nog wat dingen die gerealiseerd moeten worden om deze tocht tot een succes te maken. Zo zijn ze al heel druk bezig met het benaderen van sponsors. 

,,Er zijn nog wel wat dingen die noodzakelijk zijn omdat wij zelf afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, maar waar een wil is, is een weg. We zijn vastbesloten om deze 485 kilometer te lopen voor de stichting Kika en de kinderen zijn op van vreugde”, aldus de Oosterwijtwerders.  ,,Onbaatzuchtig willen zij zich inzetten voor andere kinderen en wij willen graag dat wij hier een succes van maken. De maatschappij is al zo hard.”

De kinderen gaan hun hele reis vloggen op hun eigen YouTube kanaal, te vinden onder Koukids . De koppeling voor KiKa is  https://www.actievoorkika.nl/pieterpad-voor-kika.
Dennis, Naomi, Bram en Vajèn Koumans , woonachtig aan de Schoolweg 4, telefoon 0596-857348, hebben er zin in.