Afbeelding

Tochten langs de bollenvelden

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Rotary Club Uithuizen Het Hogeland organiseert ook dit jaar weer tochten langs de bollenvelden van het Hogeland. 

De Rotary Club wil de liefhebbers, met inachtneming van de coronaregels, laten genieten van de prachtige kleuren van de bollen en het Groninger landschap. Zoals de laatste jaren van de Rotary Club gewend, is er keus uit wandel-, motor- en of autotochten. Nieuw dit jaar is een tweetal fietstochten.

Dit jaar is er geen groots evenement op één dag met een gezellige start-locatie en entertainment onderweg. Wel bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een tocht langs de bollen te maken. Dat kan op een dag en een tijdstip naar eigen keuze om op die manier groepsvorming te voorkomen

De verschillende routes langs de bollenvelden zijn opengesteld tussen 6 april en 6 mei en zijn via de website www.naardebollen.nl te downloaden. De ervaring leert dat van begin tot eind april de bollen in bloei staan, maar de actuele informatie over de bloei van de bollen staat ook op de website.

Op de routes staan ook de verschillende locaties aangegeven waar mogelijkheid is voor het parkeren van auto’s en overal op de route kan men ‘inhaken’.

Wandelroutes

Voor de wandelaars zijn er tochten van 10, 20 en 30 kilometer uitgezet. De motor- en/of autotocht gaat over 65 kilometer. Nieuw dit jaar zijn de fietstochten langs de bollen. Deze routes zijn 35 en 65 kilometer lang.

Rotary is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen dat de leden op verschillende manieren hun medemens, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging, ondersteunen. Rotary is een wereldwijde Fellowship met één visie: Service above Self. Voor het downloaden van de routes wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd waarmee de Rotary haar goede doelen kan steunen.