Burgemeester Henk Jan Bolding (midden) ontvangt het eerste exemplaar van Hetty en Erik Luppes.
Burgemeester Henk Jan Bolding (midden) ontvangt het eerste exemplaar van Hetty en Erik Luppes.

Nieuwe fietsroute Rondje Groningen officieel gepresenteerd

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland heeft dinsdag bij de Noordkaap in de polder boven UIthuizermeeden het eerste exemplaar van het routeboek van de fietsroute Rondje Groningen in ontvangst genomen.

Hij kreeg het boekje van de makers, Erik en Hetty Luppes. Ook plaatste Bolding een routesticker, waarmee de nieuwe langeafstandsfietsroute nu officieel geopend is. De burgemeester, zelf een fietsliefhebber, is blij met de route. ,,Groningen is een fantastisch mooie provincie. Ik weet zeker dat alle fietsers hier gaan genieten. Natuurlijk van het Hogeland, maar ook van de rest van de provincie. Een mooiere fietsprovincie dan Groningen bestaat er namelijk niet.’’

De route heeft een lengte van bijna 350 kilometer en volgt zoveel mogelijk de provinciegrens. Het routeboekje is te bestellen via www.rondjegroningen.nu

Het is volgens Erik Luppes een echt rondje. ,,Er is geen vast begin- of eindpunt. Je bepaalt zelf waar je start en hoeveel kilometer je dagelijks fietst. Je kan er drie dagen over doen, maar er ook een week voor uittrekken. Ook het overnachten regel je zelf. In het routeboekje en op de website wordt aangegeven waar campings of andere logiesmogelijkheden zijn, zoals de adressen van Vrienden op de Fiets. We gebruiken natuurlijk de fietsknooppunten, maar wijken daar ook vanaf. Soms gaan we over de provincie- en zelfs landsgrens heen. Alles voor de mooiste en meest autoluwe route.”

Rondje Groningen is een vervolg op Rondje Drenthe. ,,Voorjaar 2020 is die route gelanceerd en was direct heel succesvol. Honderden fietsers hebben inmiddels de provinciegrens van Drenthe gevolgd. We kregen veelvuldig de vraag: komen er meer Rondjes? Voor ons het bewijs dat het ‘principe’ van het Rondje goed is. Daarom zijn we verder gegaan met Rondje Groningen en gaan we nú aan slag met Rondje Friesland.”, vertelt Hetty Luppes.