Henk Veldman gaat 'haardvuurliedjes' spelen op het carillon.
Henk Veldman gaat 'haardvuurliedjes' spelen op het carillon.

‘Haardvuurliedjes’ op carillon Middelstum

Algemeen

MIDDELSTUM  - Henk Veldman speelt zondagmiddag om twee uur een inhaalprogramma op het Hemonycarillon in Middelstum. Het zijn de liedjes die hij op 7 februari had willen spelen, maar toen was het te winters. 

Op het programma staan Engelstalige nummers als Obladi oblada van The Beatles, Hotel California van The Eagles, Someone like you van Adele en I am sailing van Rod  Stewart. Nederlandstalige nummers op zijn programma zijn onder andere De troubadour van Lenny Kuhr, Het land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot, Jan Klaassen de trompetter van Rob de Nijs, Suzanne van Herman van Veen en Een beetje verliefd van André Hazes.

“Verhalen voor in het haardvuur”, grapte Herman Finkers ooit met een dolkomisch boek. Deze keuze -‘liedjes voor bij het haardvuur’- is het feest der herkenning. Henk Veldman: ,,Het roept een sfeer op die we allemaal kennen, zomers rond een kampvuur onder de sterrenhemel, genietend van een goed glas wijn en van elkaars aanwezigheid. In het gunstigste geval is er iemand met een gitaar die gaat zingen en die het ene na het andere lied uit z’n mouw schudt, waarop je lekker kunt meeneuriën. Deze bespeling is gevuld met gezellige, knapperige songs, die een warm gevoel geven. Zonder kampvuur weliswaar, en veel te koud om buiten stil te zitten, maar wel met vuur in het hart.”

Het volledige programma is te vinden op www.carillonmiddelstum.nl