Postzakken gevuld met enveloppen met ingestuurde muggen in de postkamer van de universiteit van Wageningen. Foto: Jeroen Spitzen/Wageningen University.
Postzakken gevuld met enveloppen met ingestuurde muggen in de postkamer van de universiteit van Wageningen. Foto: Jeroen Spitzen/Wageningen University.

Universiteit heeft genoeg steekmuggen: oproep stilgezet

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Aan de oproep om muggen op te sturen naar de universiteit van Wageningen is massaal gehoor gegeven. Met ruim zesduizend ingestuurde enveloppen is het aantal dusdanig hoog, dat de universiteit de mogelijkheid om muggen in te sturen stopzet.


De reeds ingestuurde steekmuggen zijn enorm waardevol voor het onderzoek, laat de universiteit weten. Meldingen van muggenoverlast kunnen nog wel doorgegeven worden op Muggenradar.nl.

Ook Noord-Groninger muggen

Sinds16 februari konden muggen worden ingestuurd naar het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University. Op 25 februari stond de teller al op meer dan zesduizend opgestuurde muggen vanuit heel Nederland, waaronder ook Noord-Groninger exemplaren.

Eén melding per 1500 huishoudens

De universiteit schat gemiddeld genomen één melding per vijftienhonderd Nederlandse huishoudens te hebben ontvangen. ,,Dat is een dusdanig groot aantal dat we onze vragen over landelijke patronen in aanwezigheid en overlast van steekmuggen prima kunnen beantwoorden. Daarnaast kunnen we hiermee onderzoeken hoe het bijzondere weer van de afgelopen weken invloed heeft gehad op de muggenstand”, laat de universiteit weten.

Mogelijk komend najaar nieuwe oproep

De onderzoekers danken alle inzenders voor hun hulp bij het onderzoek én voor hun leuke en ludieke persoonlijke berichtjes. Het is de bedoeling om alle inzenders binnen enkele maanden te informeren over de resultaten van het onderzoek. En wie nog een mug wilde insturen en nu baalt dat dat niet meer kan: mogelijk volgt komend najaar een nieuwe oproep.